Cvet smilja 5 g
Cvet smilja 5 g
Podatka o razpoložljivosti osebnega prevzema ni mogoče naložiti
Helichrysum, znan tudi kot "papirnati cvet", izvira iz Avstralije in spada v družino Asteraceae. Je zelo trpežen cvet, ki cveti od julija do septembra in je na voljo v različnih barvah. Helichrysum se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih, kot so kreme in geli za prhanje, znan pa je tudi po tem, da lajša vnetja in alergije zaradi prisotnosti specifičnih eteričnih olj in aktivnih sestavin. UPORABA V KULINARIKI: Cvetovi smilja se uporabljajo predvsem kot poparki za pripravo čajev in zeliščnih čajev. LASTNOSTI SMILJJA: Zaradi prisotnosti eteričnih olj in različnih aktivnih sestavin je smilj znan po svojih antihistaminskih in protivnetnih lastnostih. Botanično ime: Elicriso Bracteatum
Share
